מתכון לפסח: צלעות טלה במעטפת



מתכון מיוחד לפסח באדיבות השף רן אטון ממסעדת "לה פווה"

 

למעטפת:
חלבון משני ביצים
רבע כרישה בינונית (החלק הלבן)
חבילת כוסברה (אופציה מעט פטרוזיליה ומעט שמיר)
כוס יין לבן יבש איכותי (שרדונה)
2 שיני שום
כפית וחצי אריסה מתוקה או חריפה
כוס תערובת של קמח מצה + פירורי מצה טחונה גס (המתכו הרגיל עם פירורי לחם)
מלח, פלפל שחור גרוס
מעבד מזון איכותי..

אופן ההכנה למעטפת:
מצמצמים את היין במחבת עד לכדי כרבע מהכמות.
מבשלים את הכרישה במים רותחים. (כרישה מבושלת משחררת חומר ג'לטיני שנקרא פקטין וזה יעזור לנו עם חלבון הבציה לקשור את התערובת ולקבל מעטפת דביקה)
מכניסים את הכל למעבד המזון ומפעילים פולסים קטנים עד שהתערובת מתאחדת
מוסיפים את השום, הכוסברה, האריסה
ומפעילים שוב את מעבד המזון.
תוך כדי אנו מוסיפים את תערובת המצה עד לקבלת מעטפת ירוקה סמיכה, דביקה וטעימה. נותנים לה לנוח למשך 10 דקות לפני שמורחים על גב הנתח.

לנתח צלעות הטלה:
את הנתח אנו קונים כאשר הקצב ניקה אותו משומן וחשף לנו את העצמות.
אנו מטגנים את הנתח עד לכדי השחמה עמוקה משני צדדיו מחכים שיתקרר ורק אז מורחים את המעטפת על גב הנתח ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180° למשך 8 עד 12 דקות תלוי בגודל הנתח.

חג שמח ובתיאבון!


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה