אם יש מאכל שהטריפולטאים לא יוותרו עליו בפסח, זה המפרום כמובן. אז הנה לפניכם מתכון ביתי, טעים וכשר לחלוטין לחג. עם קמח מצה כמובן, בתיאבון

מי שקורא שורות אלו וטריפולטאי, יודע שלא פשוט לעבור שבוע בלי המאכל הכי מייצג של העדה, מפרום.
 

זה טעים, ממלא, ובעיקר, גורם לכולם לחשוב שהחיים ממשיכים כרגיל והקיבה תהנה גם בחג המצות. הנה לפניכם המתכון הביתי של דינה פורטל, שלא מוותרת על מפרום בשביל שום הון שבעולם.
 
 
המצרכים הדרושים להכנה:
 
-כרובית שבושלה במים.
-חציל
-תפוחי אדמה(כדאי לקלף מבעוד מועד ולשמור במים)
-1/2 קילו בשר טחון
-בצל
-פטרוזיליה
-שום
-פלפל שחור
-ביצה
-אבקת מרק
-קמח מצה
 
תהליך ההכנה:
 
-טוחנים בצל אחד, פטרוזיליה ללא גבעול ושן שום ומוסיפים לקערה בה כבר נמצא הבשר הטחון.
 
-מכינים תפו"א במים רותחים כדי שיהיה אפשר לרסק, מוסיפים אותו ל-2 כפות קמח מצה, ביצה, אבקת מרק ומערבבים היטב. את הבלילה מוסיפים לחלמון ביצה, חצי כוס מים וכף רסק עגבניות.
 
-חותכים את החציל לפרוסות וכל פרוסה פותחים כמעט עד הקצה. כל אחת צריכה להיות סגורה בקצה. גם את תפו"א חותכים לפרוסות בצורה דומה לחציל. לוקחים את הכרובית וחוצים גם אותה כמעט עד הסוף.

-לתוך חציל, תפוח אדמה והכרובית מכניסים כדורי בשר טחון למילוי.

-לתוך סיר מכניסים שמן, פפריקה, מלח, רסק ומים- נותנים להם להתבשל יחד ובינתיים מתפנים לטגן את המפרום.

-מכניסים את המפרום לקמח מצה. אחרי שטבלנו בקמח מצה מכניסים לשמן רותח ומטגנים משני הצדדים.

-את המפרומים המטוגנים מכניסים לסיר הרוטב, מוסיפים מים וממתינים לרתיחה. ברגע שהמים רתחו, מנמיכים את הלהבה ומבשלים לחצי שעה.

-המפרום שלכם מוכן, אומנם עבדתם קצת קשה, אבל שתטעמו תגלו שזה טעים! חג שמח!

 

מתכון כורדי- קובה אורז לפסח.

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה