חג שבועות מתכונים



שבועות שם נפרד למאכלי חלב, להלן שני מתכונים מתכונים חגיגיים לכבוד החג, רביולי מפנק ובריוש ממולא ריקוטה וחמוציות

מתכון רביולי מפנק ועשיר בטעמים רביולי גבינות עם פסטו, שברי אגוזים ופרמזן

את הפסטו לא מומלץ לטחון במעבד מזון, אלא מכינים פסטו זריז במכתש ועלי, כך שמתקבל פסטו במרקם גס, שמאזן את המרקם הרך והמתמסר של הרביולי וגם מחזק את הממד הרענן שהמנגולד מעניק למלית.

מצרכים ל-4-2 מנות:

‏1 חבילה (500 גרם) רביולי גבינה ועשבי תיבול של סורג'יטל

‏1 שן שום גדולה קלופה

צרור בזיליקום נקי ללא גבעולים

מלח ופלפל שחור גרוס

‏1/2 כוס שמן זית CIRIO

להגשה:

‏1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

‏1/2 כוס גילופי פרמזן

 

אופן ההכנה:

יש למעוך שן שום במכתש ועלי גדול. מוסיפים בזיליקום, מלח ופלפל וכותשים לריסוק הבזיליקום. מזלפים שמן זית באיטיות לקבלת מחית אחידה במרקם של פסטו גס. ומעבירים לקערת הגשה גדולה.

‏מבשלים את הרביולי לפי הוראות היצרן.

‏מעבירים את הרביולי לקערה עם הפסטו בעזרת כף מחוררת ומערבבים.

מפזרים אגוזי מלך ושבבי פרמזן ומגישים.

 

המתכון באדיבות חברת ישרקו יבואנית פסטה פרימיום סורג'יטל מאיטליה.

 

בריוש ממולא ריקוטה וחמוציות

זמן הכנה: שעה

דרגת קושי: קל

כשר: חלבי

מקררים את בצק הבריוש 12 שעות

מקפיאים את הרולדה (לפני האפייה) כחצי שעה

 ל-2 עוגות אינגליש קייק

 

לבריוש

 25 גר' שמרים (½ חבילת שמרית)

 5 ביצים

 ½ 3 כוסות (½ ק"ג) קמח

 ½ 5 כפות (80 גר') סוכר

 3 חבילות (300 גר') חמאה קרה

½ 1 כפיות (10 גר') מלח

 

למלית גבינה

2 קופסאות (500 גר') ריקוטה - להצטייד

½ כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

2 כפות אינסטנט פודינג

1 ביצה בגודל L

½ כוס חמוציות 

 

לשטרויזל

1 כוס קמח

½ כוס סוכר

100 גר' חמאה קרה 

 

אופן ההכנה

בריוש: מפוררים את השמרים במיקסר וו לישה, מוסיפים את הביצים, הקמח והסוכר ולשים 5 דקות.

מוסיפים את החמאה במנות קטנות ואת המלח ולשים 4 דקות, עד שהבצק נפרד מהדפנות. 

מקררים את הבצק 12 שעות.

מלית: מערבבים את כל הרכיבים.

שטרויזל: מערבבים את הקמח והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומעבדים במעבד בפולסים, 

עד קבלת תערובת של פירורים עבים. שומרים בקירור עד השימוש.

הרכבת המנה: מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים מעל את ומגלגלים לרולדה. 

מכניסים למקפיא כחצי שעה.

פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 3 ס"מ ומניחים אותן בתבנית אינגליש קייק במרחק של 1 

ס"מ זו מזו.

מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח. מורחים בביצה ומפזרים שטרויזל מעל.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות.

 

צילום בריוש: אנטוני מיכאלו

המתכון באדיבות קפה קדוש, ברחוב שלומציון ירושלים. 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה