האם מדרכות ירושלים בטוחות עבור התושבים?



לאחרונה, יצאו חברי קבוצות הנוער של עמותת אור ירוק בכל רחבי הארץ בכדי לבדוק עד כמה חמורה התופעה בה מפגעים שונים שיש על המדרכה מאלצים את הולכי הרגל ללכת על הכביש

אופניים חשמליים, קלנועיות, רכבים פרטיים, משאיות פורקות סחורה וקטנועים – זוהי רק רשימה חלקית של כלי רכב שהפקירו בשנים האחרונות את המדרכה מידיהם של הולכי הרגל והפכו את המקום הבטוח ביותר עבורם למסוכן. בנוסף לכל אלו, ברחובות רבים בכל רחבי הארץ, ישנם מפגעים שונים על המדרכות שמאלצים את הולכי הרגל לרדת מהמדרכה וללכת על הכביש כשדבר אינו מפריד בינם לבין הכבישים הסואנים.

לאחרונה, יצאו חברי קבוצות הנוער של עמותת אור ירוק לכבוד שניאור חשין בכל רחבי הארץ בכדי לבדוק עד כמה חמורה תופעה זו ולהביא לידיעת הרשויות המקומיות כי ישנם מפגעים שיש לטפל בהם למען בטיחות התושבים.

בני הנוער בדקו שני פרמטרים עיקריים: האם רוחב המדרכה הוא 130 ס"מ לפחות על פי תקן התכנון של משרד הבינוי והשיכון ומשרד התחבורה, והאם ישנם חסמים על המדרכה המפריעים להולכי הרגל. בין החסמים שנבדקו: פחי זבל החוסמים את המדרכות, מכוניות חונות על המדרכה, עמודי חשמל המוצבים באמצע המדרכה ואינם מאפשרים מעבר לעגלות ולבעלי מוגבלויות, עצים גדולים השתולים באמצע המדרכה וחוסמים אותה ועוד. בין היישובים בהם התבצעה הבדיקה גם ירושלים.

חסמים שנמצאו ברחובות השונים במרחב המוקצה להולכי הרגל:

  • פח זבל
  • עצים
  • מיחזורית
  • פסולת
  • רכבים חונים
  • תמרורים
  • עמודי תאורה

עמותת אור ירוק: "המדרכות נועדו לשמור על בטיחותם ונוחותם של הולכי הרגל. לא ייתכן כי הולכי הרגל, ביניהם קשישים, בעלי מוגבלויות וילדים, ייאלצו לרדת לכביש ולסכן את חייהם. על הרשויות המקומיות לוודא כי המדרכות רחבות מספיק וחפות ממפגעים בכדי שהולכי הרגל יוכלו ללכת בהן בבטחה תוך שמירת הפרדתם מכלי הרכב בכביש".

תמונה: אור ירוק.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה