מנח"י: לא יהיה עומס תלמידים בכיתות בהר חומה
יוני חזיז וטל פויר
11.07.11 / 18:03
בישיבת ועדת החינוך של הכנסת אמר המשנה למנהל מנח"י יואל לוטפי כי בשל פערים ברמה התורנית, ההורים בהר חומה מעדיפים בית ספר אחד על פני השני "בצורה ברורה"
בין שאר הנושאים שעלו, אמר ח"כ זבולון אורלב "קיבלנו פנייה כי נרשמו 300 תלמידים לכיתות א' בבי"ס דתי בחומת שמואל ונוצר עומס גדול".
יואל לוטפי, המשנה למנהל מנח"י השיב בשם העירייה ומנח"י כי "חומת שמואל היא שכונה צומחת ומתפתחת, שירותי החינוך בשכונה מפותחים מאוד, פתחנו 40 כיתות א' בשני בתי ספר מהחינוך הממלכתי דתי. כתוצאה מהגידול יפונו כיתות גן לטובת כיתות לימוד כדי להיענות לעומס שנוצר בכיתות".
כמו כן הבטיח לוטפי כי לא יהיה מצב של עומס תלמידים בכיתות בשנת הלימודים הבאה. ההסבר לדידו של לוטפי לעומס ברישום וליחס הרישום בין בתי הספר נובע מהבדלי הרמה התורנית בין בתי הספר, וההורים פשוט מעדיפים בית ספר אחד על פני השני בצורה ברורה.