יום הקשיש הבינלאומי



מטרתו של יום זה היא לכבד, להוקיר ולציין את הדאגה לרווחתם של הקשישים ברחבי העולם, כמו גם להעלות על סדר היום סוגיות הקשורות במצב הקשישים במדינות השונות. תאריך זה נקבע על ידי וועדה של האו"ם בנושא הזקנה, שהוקמה בשנת 1982 כדי לחקור ולטפל בצרכי הקשישים בעולם. חוקרים בעולם צופים שבשנת 2050, אחד מכל חמישה אנשים בעולם יהיה בן שישים או יותר. בשנה זו בישראל אמורים להיות למעלה ממיליון איש ואישה בני 65 ומעלה.

לפי נתוני השנתון הסטטיסטי על הקשישים בישראל (משאב) לשנת 2011 ישנם בישראל 763,400 אנשים בגילאי 65 ומעלה. מדובר בכעשירית מאוכלוסיית ישראל, המונה כ-7.7 מיליון נפש.
 

אוכלוסיית בני הגיל השלישי בישראל ובעולם הולכת וגדלה בשל העלייה בתוחלת החיים, כאשר אחוז גדול מתוכם מאמין ביכולתו לעבוד ולהיות פרודוקטיבי גם בגיל מבוגר.
 
מוטק'ה, פורטל האינטרנט שהוקם ביוזמתו של פרופ' מרדכי שני ופועל ללא כוונת רווח, נותן מענה לצורכיהם היומיומיים של בני הגיל השלישי (בני 60 +). האתר מהווה נקודת מפגש ומוקד חברתי-קהילתי לבני הגיל השלישי ומציע בלוגים אישיים, קהילות, פורומים ותכנים מגוונים (איכות חיים, היכרויות, בריאות, פנאי, תרבות, טיולים, תחביבים, בישול, כלכלה וצרכנות).
 
"הקשיש הדיגיטלי" - בני הגיל השלישי של היום, המחוברים לאון ליין ומשתמשים ברשתות חברתיות ובעצם מעודכנים מאי פעם. מסקר אינטרנטי שנערך בקרב גולשי פורטל מוטק'ה (מלכ"ר) עולה כי 89% מהמשתתפים בסקר, שכלל למעלה מ- 1,500 משתתפים בני 50 ומעלה, מתחזקים עמוד פייסבוק; כרבע מהנשאלים (24%) נכנסים ל"פייסוש" מדי יום ו- 65% נכנסים לפייס לעיתים רחוקות. 7% מהנשאלים הגדירו את פייסבוק "בזבוז זמן" ומעדיפים לעסוק בדברים אחרים, 3% בלבד אינם יודעים מה זה פייסבוק ו-1% מעוניינים לפתוח עמוד פייסבוק - אך עדיין לא התפנו לכך.
 
תוצאות הסקר משקפות את המציאות החדשה של השנים האחרונות. התקדמות הטכנולוגיה והרשתות החברתיות סחפה אחריה גם את בני הגיל השלישי, שאינם מעוניינים להיות "לא מעודכנים", וכיום אחוז גדול מבני גיל הזהב כבר מכיר ופועל באמצעות מחשבים וגולש באתרי אינטרנט. במקרים רבים הרשתות החברתיות מהוות גשר בין-דורי בין המבוגרים לעולם הצעיר, כך שסבא וסבתא יכולים להביט בתמונות הנכדים, להתכתב איתם, לשחק איתם במשחקי רשת ואף ליצור זיכרונות משותפים.
 
תמונה: flash 90

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה