נערכים לאיומי מתקפת סייבר על תשתיות המים בישראל



מנכ"ל תאגיד המים 'הגיחון' הגדול בארץ, זהר ינון, חשף לראשונה פרויקט אבטחת מידע והתגוננות מפני איומי הסייבר ההולכים וגדלים

בכנס מקצועי סגור שנערך במרכז המים של 'הגיחון' בשכונת בית וגן בירושלים, חשף לראשונה מנכ"ל הגיחון מר זהר ינון, פרויקט אבטחת מידע והתגוננות בפני איומי סייבר שבוצע ע"י הגיחון בשת"פ עם מל"מ, קומסק, SAP, רשות המים ומשרד האנרגיה והמים. מדובר בפרויקט ראשון וייחודי, כאשר הגיחון הוא התאגיד היחיד שהמערכות שלו מוגנות, הן מערכת הפיקוד ובקרה והן מערכת ה-it.

נציג המטה הקיברנטי מר עידו קרן, קרא לתאגידי המים ללכת בעקבות הגיחון ולהטמיע מערכות של ניהול סיכונים בכדי להתמודד עם איומי הסייבר ההולכים וגדלים.

מר שעיה קרפ, יו"ר פורום התאגידים, שיבח את תאגיד הגיחון על היותו ראש חץ מקצועי בכל הקשור להעלאת רמות הסטנדרטים המקצועיים במגוון הפעילויות בהן עוסקים תאגידי המים ושלא הייתה מתאפשרת לולא היה הגיחון גוף מתמחה בעולם בתוכן המקצועי של Utilties.

מר דני לקר, מנהל אגף חירום ובטחון ברשות המים, ציין כי בדיון שהתקיים לאחרונה עם ראש רח"ל צוין הגיחון כגורם מוביל בתחום ההיערכות לתרחישי חירום השונים והפעילות בתחום אבטחת המידע והסייבר מהווה רובד נוסף בהיערכות לחירום שחשיבותו הולכת וגדלה. במהלך הכנס העניקו נציגי רשות המים למנכ"ל הגיחון מר זהר ינון ולמנמ"ר שי שובל, תעודת הערכה מקצועית על הובלה מקצועית של התחום במשק המים.

בתמונה: מנכ"ל הגיחון זהר ינון (מימין) בקבלת תעודה על הובלה מקצועית של משק המים 

 

 

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה