כריך סלמון, אבוקדו וביצה
21.04.25 / 12:24
"חקלאי גרנות", מגדלת ומשווקת האבוקדו ופירות ההדר הגדולה בישראל, מתכון לכריך טעים במיוחד ואף עשיר בחלבון: כריך סלמון, אבוקדו וביצה. הכריך קל להכנה, יכול להתאים כארוחת בוקר או ערב, או כמנת ביניים במסגרת תפריט מאוזן, ליחיד ולזוג.

אביב שמח ופורח!
מצרכים (לכ-2 מנות):
2 פרוסות לחם מחמצת או לחם דגנים קלויים
1 אבוקדו מוכן לאכילה של "חקלאי גרנות" פרוס דק
2 ביצים קשות, פרוסות
4 פרוסות סלמון מעושן
1/2 בצל סגול פרוס דק לטבעות
2 גבעולי אספרגוס ירוק, חלוטים או מאודים קלות
2 פלחי לימון
1 כפית שמן זית כתית מעולה
קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס
לקישוט: 2 גבעולי בצל ירוק
אופן ההכנה:
- קולים את פרוסות הלחם עד שהן פריכות וזהובות.
- מסדרים על כל פרוסת לחם את פרוסות האבוקדו בצורה מניפה.
- מניחים פרוסות ביצה קשה ולידן פרוסות סלמון מעושן.
- מוסיפים גבעול אספרגוס מעל, טבעות בצל סגול ומעט מלח ופלפל שחור.
- מזלפים מעט שמן זית מעל ומגישים עם פלח לימון ובצל ירוק שלם לקישוט.