יפונו שטחי הנדל"ן בכניסה לירושלים לצורך פיתוח פרויקט הכניסה לעיר



פסק דין שניתן בבית משפט השלום בירושלים הורה על פינוי השטח בכניסה לירושלים, שטח לו חשיבות אסטרטגית לפיתוח העיר והמהווה חלק מתכנית הכניסה לעיר

תביעת הפינוי, שהוגשה בשנת 2010 על ידי עו"ד חלי לסר מפרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי) בשם מנהל מקרקעי ישראל, התבססה על כך שהמקרקעין נשוא ההליך הופקעו כבר בשנות ה 50. בשנת 1985 ולצורך סיום המחלוקות הנוגעות לפיצויי ההפקעה סוכם על הקצאת מקרקעין בהיקף של 92 דונם למפעלי תחנות, כאשר באותה עת הוקצו כבר 82 דונם. על אף האמור אגד ומפעלי תחנות החזיקו במשך השנים בכניסה לעיר שטח גדול בהרבה מ 10 דונם ובעת הגשת התביעה החזיקו שטח של כ 20 דונם בכניסה לירושלים.

הנתבעות טענו להפרת ההסכם על ידי המדינה בכך שלא הקצתה 10 דונם בהתאם להסכם ובמועד הקבוע בהסכם וביקשו את דחיית התביעה. בשנת 2015 הגיעה המדינה להסכם פשרה עם חברת "אגד" המסדיר את מועד הפינוי מהמקרקעין (בכפוף להכשרת חניונים מתאימים בתיאום עם משרד התחבורה).

במקביל המשיך התיק להתנהל נגד מפעלי תחנות. רק לאחר ניהול דיון ההוכחות, במסגרתו הוזמן מהנדס העיר, מר שלמה אשכול, להעיד על חשיבות תוכנית הכניסה לעיר לפיתוחה של העיר ירושלים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה ולו ניתן תוקף של פסק דין.

במסגרת ההסכם הגיעו הצדדים להסכמה לפיה ניתן פסק דין פינוי אשר יבוצע תוך 90 יום מיום דרישת המדינה לפינוי בפועל. כן סוכם כי הצדדים יפעלו במשותף למציאת שטח חלופי מתאים בהתאם להוראות הסכם משנת 1985 אך כי אין בהסכמות הצדדים בכדי להוות ויתור על כך שהשטח אשר תוכנן על ידי המדינה בשנים האחרונות מהווה שטח מתאים בהתאם להסכם משנת 1985.

עו"ד חלי לסר מפרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי): "אנו מברכים על פסק הדין אשר מסיר מכשול משמעותי ומאפשר קידומו של פרויקט רחב היקף להקמת רובע עסקים חדש בכניסה לעיר. פרויקט זה מהווה חוד החנית של פיתוח העיר ירושלים, לרבות בכל הנוגע בהיבטי תעסוקה, תיירות ותרבות, ופינוי המגרשים תאפשר לפתח ולשווק חלקים נוספים בפרויקט".


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה