ניסיון הימלטות של מוכר גז פיראטי בשכונת נווה יעקב - הסתיים במעצר



החשוד ניסה להימלט ממפקחי מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה ולאחר שנתפס נמצא כי רכבו משמש למילוי הובלה ומכירת מכלי גפ"מ הנמכרים בצורה פיראטית

פעילות מבצעית של מפקחי מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה יחד עם שוטרי חוליית תשתיות במרחב ירושלים, הביאה לתפיסת רכב פרטי, ששימש למילוי הובלה ומכירת מכלי גפ"מ הנמכרים בצורה פיראטית אשר מסכנת את הציבור.

צילום : משרד האנרגיה

החשוד ניסה להימלט מהמפקחים ולאחר שנתפס נמצא כי ברכבו קיימות שתי מערכות, האחת מיועדת למילוי מיכל גפ"מ המניע את הרכב ומערכת והשנייה מיועדת למילוי מכלי גפ"מ ביתיים אשר מיועדים למכירה. במתקן המילוי המאולתר נעשה שימוש בצינורות גמישים שאינם מיועדים לגפ"מ נוזלי וללחצים הגבוהים של הגפ"מ.

חשוב לציין כי כשל באחד הצינורות או החיבורים היה עלול לגרום לאסון גדול. לאחר תפיסתו החשוד נחקר ע"י חוקר משרד האנרגיה, והועבר לשוטרי ימ"ר ירושלים בסיום חקירתו להמשך טיפול. 

צילום: משרד האנרגיה

בפעילות נוספת של מפקחי מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה, בשיתוף עם שוטרי חוליית תשתיות, משטרת ישראל, עיריית ירושלים, רשות המיסים ורשות העתיקות, אותרו כ-35 מכלי גז במספר מחסני גפ"מ אשר פעלו ללא היתר בעיר העתיקה בירושלים.

המפקחים איתרו את המכלים כשהם מחוברים באופן מסוכן למתקנים בתוך בתי מגורים. נגד המעורבים נפתחו תיקי חקירה וכלל מכלי הגז והרכב נתפסו והועברו אל מחסן התפוסים.

צילום: משרד האנרגיה
משרד האנרגיה חוזר ומדגיש מזכיר לציבור לרכוש גז בישול אך ורק מספקים מורשים ולא להתפתות לעסקאות והצעות של חאפרים שמספקים גז באופן מאולתר וללא ביטוח. המשרד ממשיך בפעילות האכיפה בכל עת, על מנת להבטיח כי שלום הציבור נשמר

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה