פרשת "תן גז": כתב אישום בגין עבירות זיוף, מרמה והלבנת הון הוגש נגד אמיר האפרתי



עפ"י כתב האישום, משנת 2016 הפעיל הנאשם, יחד עם אחרים, רשת עבריינית שמטרתה להפיק רווח כספי לנאשם ולאחרים באמצעות הנפקה והפצה של אלפי חשבוניות כוזבות והכנסתן לספרי הנהלת החשבונות של חברות

הדלק שמהלו החשודים גרם נזק לאלפי כלי רכב | צילום: דוברות המשטרה

פרקליטות מחוז ירושלים הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד אמיר האפרתי בפרשת "תן גז", בגין עבירות שונות של זיוף, מרמה והלבנת הון.

עפ"י כתב האישום, שהוגש באמצעות עורכות הדין ג'ניה קליימן ומלכה גרוס מפרקליטות מחוז י-ם,  משנת 2016 הפעיל הנאשם, יחד עם אחרים, רשת עבריינית שמטרתה להפיק רווח כספי לנאשם ולאחרים באמצעות הנפקה והפצה של אלפי חשבוניות כוזבות והכנסתן לספרי הנהלת החשבונות של חברות. החשבוניות הללו שמשו  בעלי חברות שרכשו את החשבוניות הכוזבות מהנאשם להונות את רשויות המס וליצור בפניהן מצגים כוזבים לפיהם החשבוניות מייצגות עסקאות אמיתיות וכשרות ובאמצעותן הוכרו לחברות הוצאות וכן התאפשר להן לקבל זיכויי מע"מ שלא היו זכאיות לקבל. בנוסף, החל מחודש יולי 2019 ואילך, הגה הנאשם מיזם מרמתי לפיו "יגנוב" את זהותן של חברות כך שאנשי קש מטעמו יירשמו בכזב במרשם החברות כבעלי מניות בחברות שונות, ללא ידיעתם והסכמתם של בעלי החברה.

חלק ניכר מפעילותה של הרשת העבריינית נושא כתב האישום, הייתה עם חברות בתחום הדלק והסולר, חלק מלקוחותיו של הנאשם פעלו לרכוש סולר תקין ולמהול אותו. כתוצאה מהמהילה, נוצרו אצל לקוחות אלו של הנאשם מלאי סולר או דלק מהול העולים על כמויות הסולר התקין שנרכש. הדבר יצר פערים בספרי הנהלת החשבונות של המוהלים, כך שהיקפי ההכנסות עלו בהרבה על היקפי ההוצאות, ועל כן הכנסתם החייבת במס הייתה בהיקף רב.  המוהלים פנו, במישרין או בעקיפין, לנאשם, וזה העניק להם "כיסוי" לפערים אלו, על ידי העמדת חברת הקש "אלול א.נ.י " שתנפיק חשבוניות כוזבות לרוכשי הדלק המהול ותהווה עבורם תשתית להלבנת כספי העסקאות והעמלות שהרוויח הנאשם מהנפקת החשבוניות הכוזבות בחשבון הבנק של החברה ואצל נותני שירותי מטבע (צ'יינג'ים). במעשיו אלו, רימה הנאשם, יחד עם המוהלים ולקוחותיהם, את רשויות המס, והציג בפניהם מצג לפיו חברת הקש הינה חברה אמתית, אשר לה תחום עיסוק לגיטימי, הוצאות והכנסות אמתיות וכיוצא באלה אשר סיפקו דלק או סולר .

במעשיו, המופיעים בכתב האישום, הוציא הנאשם חשבונית מס מבלי שעשה עסקה שלגביה הוציא את החשבונית, פעל במטרה להביא לכך שאדם אחר יתחמק מתשלום מס, הכין פנקסי חשבונות כוזבים והשתמש בכל מרמה, ערמה ותחבולה, גרם לרישום כוזב בתאגיד בכוונה לרמות, וזייף מסמך במטרה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות. הנסיבות המחמירות מתבטאות בתחכום, השיטתיות והיקף העבירה. כמו כן, מסר הנאשם מידע כוזב במטרה שלא יהיה דיווח לפי חוק איסור הלבנת הון, בידיעה כי מדובר ברכוש אסור.

סך הכול, הנפיק הנאשם במסגרת הרשת העבריינית 3013 חשבוניות פיקטיביות, בהיקף של 547,953,171 ₪  מהן דרשו המקזזים החזר מע"מ על סמך 810 חשבוניות פיקטיביות בהיקף של  44,961,906 ₪.  כחלק מ"השירותים הפיננסיים" שהעניק על בסיס חשבוניות אלו, העביר הנאשם כספי עסקה וכספי עמלה בגובה  207,459 ₪ בכרטסות הפיקטיביות ובחשבונות הבנק הפיקטיביים של החברות הגנובות, וכן כספי עסקה וכספי עמלה בגובה 59,701,031 ₪ בכרטסות ובחשבון הבנק של חברת אלול (החברה שהקים הנאשם יחד עם אחרים בינואר 2020, אשר מטרתה לשמש תשתית להוצאת חשבוניות פקטיביות ולהלבנת כספי העסקה). 

התיק נחקר על ידי ימ"ר ירושלים, חקירות מע"מ ומכס ירושלים ויחידת יהלום של רשות המיסים.

הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו בנוסף הגישה הפרקליטות בקשת חילוט בנוגע לכלי הרכב של הנאשם הרשומים על שם חברת אלול וכן, חילוט של ציוד משרדי אשר שימש את הנאשם לביצוע העברות הכולל מחשב מדפסת ומכשיר טלפון.

לגבי שאר החשודים בפרשה זו טרם התקבלה החלטה.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה