קרן אור בהדסה בימים קשים מנשוא: ישי הצליח להגיע ללידת בנו הישר מהמילואים בגבול לבנון



כאשר הוקפץ ישי חובב למילואים ביום שבת בבוקר, הוא והדס רעייתו לא דמיינו שהארוע יסתיים בלידה בהדסה עין כרם - אליה הספיק ישי להגיע מקצה הארץ, בדיוק ברגע בו הגיח לאויר העולם בנו המתוק

צילום: דוברות הדסה


ישי, סטודנט למשפטים, והדס דוקטורנטית במחלקה לרוקחות של האוניבסיטה העברית והדסה, המתגוררים בירושלים, נפרדו כאשר הוקפץ בשבת בבוקר עם יחידת המילואים שלו לבסיס בגבול לבנון.

״תאריך הלידה המשוער שלי הוא רק בעוד שבוע וחצי, אז לא חשבתי שזה יקרה עכשיו״, מספרת הדס.
״אבל באמצע הלילה הוחלט על ידי הצוות ליילד אותי. בימים האחרונים ישנתי אצל אמי, כי גם אבא שלי הוקפץ למילואים בדרום אז יחד יצאנו רק שתינו להדסה.

שלחתי לישי הודעה לסלולרי והודעתי שהלידה מתקרבת ממש בטווח הקרוב. לא ידעתי אם הוא בכלל זמין, אם יקרא את ההודעה ואם הוא לא עסוק שם בפעילות בשטח״.

באותה שעה, ממשבקצה השני של הארץ, ישי סיים פעילות עם היחידה בה הוא מוצב במילואים והלך לישון.
רק כשהתעורר לאחר כמה שעות ראה את ההודעה וקיבל ממפקדיו אישור לצאת
לדרך.
״הייתי צריך לתפוס טרמפ עד לאיזור בו החנתי את הרכב״, הוא מספר, ״ובמזל גדול זכיתי ברוכב טוסטוס שעבר שם, ממש באמצע שום מקום. הןא עצר ואמר לי: ״קפוץ, תעלה״.
משם נכנסתי לרכב התחלתי לנסוע להדסה עין כרם, כשאני ממש מקווה לא לפספס את הלידה״.

ליסי שרבי, מיילדת ותיקה בהדסה עין כרם, ליוותה לאורך כל הדרך את הדס ואת אימה הנרגשת שרונה. ״התחלנו בתהליך הלידה והדס הייתה רגועה ושליוה״, מתארת ליסי המיילדת. ״עשינו הכל בנחת ביחד ועברנו משלב לשלב. אז התחילה ממש לידה פעילה שנמשכה זמן לא ארוך. פתאום נפתחה דלת חדר הלידה ובפתח עמד ישי.


ראיתי את החיוך על הפנים של הדס, היא קרנה ממש. ראיתי את החיוך על פניו וידעתי שעכשיו זה הזמן המדוייק.
דקה או שתיים מהרגע שהגיע ישי - התינוק המקסים שלהם יצא לאויר העולם.


זה היה שיא, התרגשתי כל כך להיות חלק מהרגע הזה. ישי עשה הכל כדי להגיע, והצליח לקבל את בנם יחד עם הדס״.

בעודה מתאוששת מן החויה, מספרת הדס שכל הזמן הייתה אופטימית והאמינה שזה יקרה. ״כשישי נכנס לחדר הלידה זה באמת היה רגע מדהים, זכינו להיות בו יחד. התינוק שלנו ידע והרגיש, הוא חיכה לאבא שלו ויצא בדיוק בשנייה שהתאימה לו. הייתה לי חוויה מדהימה פה בהדסה והצוות עטף אותנו מכל כיוון אפשרי. אני יודעת שהסיפור שלנו מעלה חיוך והתרגשות לכל מי שיקרא עליו. זו באמת קרן אור בימים שכאלה״.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה