מחריף הסכסוך בין העירייה למנהל הקהילתי בפסגת זאב
16.10.12 / 13:56
האם יתקיימו בחירות חוזרות במנהל הקהילתי בפסגת זאב? דיון משפטי קרוב צפוי להכריע. המינהל בפסגה: "ברקת פועל בניגוד לחוק ומבזה את בית המשפט, נדרוש מאסר בפועל"
בין המנהל הקהילתי בפסגת זאב לבין העירייה קיים סכסוך עמוק ומתמשך, מאז שנפסלו תוצאות הבחירות שהתקיימו בשנת 2010 . אז, קבעה וועדת הבחירות כי עקב מספר מצביעים נמוך מהמינימום הנדרש, לא ניתן לאשר את המינויים. עוד קבעה הוועדה, כי חברי המנהל רשאים להחליט באמצעות מוסדותיו מי יהיו חברי ההנהלה, וכי על העירייה לאשר את ההרכב שייבחר. ראש העירייה, ניר ברקת, החליט שלא לאשר את תוצאות הבחירות הפנימיות במנהל, ודרש לקיים בחירות חוזרות במסגרת הפעימה השלישית במנהלים הקהילתיים, ב – 20 בנובמבר.
חברי המינהל הקהילתי בפסגת זאב מתנגדים בכל תוקף לדרישה זו של העירייה, ועתרו לבית המשפט לעניינים מנהליים, בבקשה לאשר את ההרכב ולמנוע את הבחירות הקרובות. הבקשה התגלגלה עד בית המשפט העליון, הדיון המכריע יתקיים ב-8 בנובמבר.
אבי שלום, יו"ר המנהל הקהילתי פסגת זאב, מספר כי 4,700 איש בחרו בבחירות שהתקיימו ב 2010, כאשר העירייה מחייבת לפחות 5000 מצביעים. לדבריו עו"ד יוסי שרעבי, ראש מינהל תרבות ופנאי, אישר את הבחירות באופן חריג, "במרץ 2011 קיבלנו כתב מינוי מראש העיר, היינו איתו בלשכה וקיבלנו תעודה". לאחר שהתקיימו בחירות חוזרות בתוך המינהל, בעידוד החברה למתנ"סים, נבחר אבי שלום לעמוד בראש המינהל הקהילתי. לדבריו " אני גברתי על משה בן- עטר, אבל הוא מקורב לראש העיר, ובעירייה רצו שהוא יהיה בתפקיד, מאז התחילה הסאגה בבית המשפט".
עו"ד רפאל מכתבי, המייצג את המינהל הקהילתי, הגיש תביעה פלילית על "ביזיון בית המשפט" , בטענה כי אין לערוך שינויים באיוש התפקידים, לאחר שנחתם תקציב ל-3 השנים הבאות. העירייה, לדבריו, מאיימת כי אם לא יתקיימו בחירות חוזרות במועד הקרוב, יפוטר יחיאל לוי, מנהל המינהל הקהילתי בפסגה. לטענת מכתבי מדובר בעבירה פלילית, המפרה את הוראות בית המשפט. "אני אדרוש בדיון מאסר בפועל של ברקת" כך סיכם עו"ד מכתבי, והוסיף כי בית המשפט חייב את ברקת להתייצב לדיון הקרוב ב-8 לנובמבר.
מהעירייה נמסר כי " הבקשה להוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ כנגד ראש העירייה, היא "בקשה טורדנית, ומיותרת שככל הנראה נטענה שלא לצורך ההליך המשפטי, אלא לצרכים אחרים". בית המשפט דחה על הסף את הבקשה והוסיף ביקורת קשה על אופן התנהלות העותרים וההשתלחות שלהם בעיריית ירושלים והנהלת העיר.