דו"ח מבקרת העירייה: עובדים מחתימים כרטיסים ומבלים מחוץ לעירייה



דו"ח ביקורת העירייה הותר היום (ה') לפרסום: שימוש בעורכי דין חיצוניים,מעמדו של היועץ המשפטי מול ראש העיר ומשכורת שמנה לעובדת פיקטיבית

מבקרת העירייה, מלכה דרור, הגישה לפני מספר שבועות את דו"ח הביקורת לראש העירייה ניר ברקת. בדו"ח נמנים הליקויים המשמעותיים בעבודת  העירייה. רובם עלו הן מבדיקות וועדת הביקורת והן מתלונות הציבור.

להלן עיקרי הדברים:

העסקת עורכי דין חיצוניים

עקב הגדלת התקציב למימון עבודות הנמסרות לעורכי דין חיצוניים, החליטה מבקרת העירייה לבדוק את הנושא, בתקופת כהונתו של יוסי חביליו כמבקר העירייה החל משנת 2009 ועד 2011.

מהביקורת עולה כי התחומים הדורשים התייחסות עורכי דין חיצוניים, הלכו והתרחבו. לטענת חביליו מדובר בבקשת ראש העירייה שעמדה בניגוד לדעתו שלו.

הביקורת העלתה כי יותר מ-20 עבודות משפטיות נמסרו לעורכי דין מבלי שייחתם עמם חוזה. הדבר עומד בניגוד לנוהלי העירייה, היעדר החוזה, פירושו היעדר הגדרת מחויבויות וזכויות ברורות של כל אחד מן הצדדים: היעדר מדדים לקבלת התמורה והיעדר ביקורת על ניגוד עניינים.

הביקורת ביקשה מחביליו להציג בפניה רשימה שמית של כל עורכי בדין  החיצוניים שהועסקו, גם אלה שלא נחתם מולם חוזה, אולם הרשימה מעולם לא הועברה, הביקורת מסיקה כי לא קיימת רשימת מעקב מלאה, התמורה החוזית לעורך הדין לרוב נערכת ב- 370 ₪ לשעה.

בעקבות תלונה שהגיעה למבקרת העירייה, ובעקבות בדיקה עולה כי 2 עורכי דין חיצוניים, במקביל להעסקתם בעירייה, ייצגו לקוחות פרטיים בתביעות נגד העירייה, ואף נגד הוועדה המקומית לתכנון ובניה.

תיקים רבים הועברו לטיפול עורכי דין חיצוניים בניגוד להלצתו של היועץ המשפטי. הביקורת סבורה כי תיקים בהם יכול לטפל היועץ המשפטי עצמו והמועברים על אף המלצתו לעורך דין חיצוני, כמוהם כמו הבעת אי אמון וערעור בסמכותו של היועץ המשפטי.

בסמכות העירייה לשכור עורך דין המתנגד לעמדתו של היועץ משפטי, אולם עליה לעדכן אותו על כך, וכן על תוכן חוות הדעת שבכוונתה לאמץ. במהלך כהונתו של עו"ד יוסי חביליו, הוגשו 13 חוות דעת נגדיות,  לחוות דעתו. הביקורת מציינת כי מאז תחלופת היועץ המשפטי לא הונחה על שולחן המועצה אף לא ביקורת שלילית אחת.

לדברי ראש העירייה : "בשנים האחרונות הפך היועץ המשפטי היוצא, לגורם הפועל ממניעים זרים, ובלתי מקצועיים, שלא ייעץ ולא סייע לעבודת העירייה, חוות הדעת היו לא פעם שגויות ומגמתיות".

העסקת עורכי דין חיצוניים לגביית חובות ארנונה

תלונות שהתקבלו בוועדת הביקורת, מצביעות על כך כי עורכי הדין החיצוניים, גבו כספי חובות עבור תשלומי ארנונה ולא העבירו אותם לעירייה. יתר על כן, התחייבו המשרדים המטפלים בנושא כי יפתחו חשבון בנק מיוחד לגביית החובות. אך על פי ממצאי הביקורת,  אותו חשבון שימש לגביית חובות גם מלקוחות פרטיים של משרד עורכי הדין.

במסגרת הבדיקה האחרונה של וועדת הביקורת, עלה כי משרד עורכי הדין קיבל סכום של 241,177 שקלים, וכ-60,000 שקלים מתוכם טרם הועברו לעירייה על אף שהחובות נגבו כבר לפני כ-5 שנים.

הביקורת ממליצה לבחון את המשך העבודה מול משרד עורכי הדין, ובנוסף להגביר באופן משמעותי את הפיקוח והבקרה על התנהלות עורכי הדין החיצוניים.

דיווחי נוכחות לקויים באגף לחינוך החרדי

מהדו"ח עולה כי  במהלך קיץ 2010 ,  40 מעובדי המטה של  האגף לחינוך חרדי בכיכר ספרא, דיווחו דיווחים כוזבים בנוגע לשעות העבודה שלהם.

הביקורת מצאה כי  רוב עובדי המטה מאחרים בכניסתם לעבודה,  ומדווחים  ידנית את השעות שלא נחתמו בשעון, כפי שהם מחוייבים על פי נהלי העבודה. בנוסף, התקבלו דיווחים ידניים רבים על שעות נוספות שאין אפשרות לאמת . כשנשאלו העובדים מדוע לא החתימו את השעון בכניסתם לעבודה ענו כי "שכחו את הכרטיס".

בעקבות הבדיקה, התגלה כי עובדים רבים עסקו בעניינים פרטיים, ואף ערכו קניות בשעות בהם דיווחו נוכחות בעבודה.

יתר על כן, אחת מעובדות האגף, הזינה בגיליון הנתונים הממוחשב שלה תוספת שעות נוספות. שעות אלה, לא הופיעו בגיליון הנוכחות המודפס. העובדת חשודה כי השתמשה בהרשאתה להיכנס לתוכנה והזינה לעצמה באופן עצמאי שעות נוספות.

במקרה נוסף, השלימה עובדת את שעות העבודה המודפסות באופן ידני, ולאחר שחתם מנהל האגף על הטופס שינתה שנית את הנתונים.

העירייה הגישה תלונה משמעתית נגד 8 עובדי האגף אשר זייפו מסמכים  ודיווחו על שעות עבודה כוזבות, נגד 7 מהם נפתחה חקירה פלילית.

בית הנוער בנחלאות

בית הנוער הוקם במטרה לסייע לנוער במצוקה ונוער בסיכון מהשכונה, אך ממצאי הביקורת העלו כי הבניין אינו מפוקח. יתר על כן, זהו המבנה הקהילתי היחיד שנמצא עוד תחת אחריותה של העירייה ולא עבר לידי המנהלים הקהילתיים.

מהדו"ח עולה כי בפועל בית הנוער מפעיל שיעורי ספורט, שאינם מיועדים לנוער, וכי רבים מהמשתתפים כלל אינם מתושבי השכונה. מנהל בית הנוער מסר כי: " לכשיעבור בית הנוער לניהול המנהל הקהילתי, על פי תיאום עם המנהל ייבחנו השירותים שראויים להוות מענה לתושבי השכונה"

האגף לקידום נוער

אגף הביקורת מצא ליקויים בקפיטריות שמפעילים הסניפים לקידום נוער. בבית הקפה הטיפולי במלחה, רשומה אישתו של מפעיל בית הקפה כעובדת המקום, שכרה נאמד בחודש יולי האחרון ב – 8,361 שקלים. אם כי מבדיקה שהעלתה הביקורת, אישתו של בעל בית הקפה  אינה נמנית עם עובדי המקום בפועל.

בנוסף, הפעיל האגף שירות הסעות ללא מכרז כפי שתחייב ההליך. הממצאים מראים כי ספק אחד קיבל כ-70% מכל עבודות ההסעה, וכי לא הוגשו הצעות מחיר מסודרות. יתר על כן, חברת הסעות זו הינה בבעלות משפחתו של הרוצח שביצע את הפיגוע בישיבת 'מרכז הרב במרס 2008. לאחר הפיגוע הפסיקה העירייה מיידית את ההתקשרות עמם.

כמו כן, עולה בעיית אמינות בחלוקת המלגות שמבצע אגף הנוער. מדוגמא שהציגה הביקורת , עולה כי אחד המטופלים נרשם תחת כתובות שונות, קיבל שש מילגות באותה השנה, על ידי מדריכים שונים.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה