קיר בטון נבנה סמוך לקבר דוד וחוסם את כניסת המבקרים לאתר



בניית קיר בלתי חוקי חוסם את אחת הכניסות לאתר קבר דוד ולקיוסק הסמוך. בית המשפט הוציא צו הריסה כבר לפני מספר חודשים, אך העבודה טרם בוצעה

בועז כהן, בעל קיוסק הסמוך לקבר דוד, מספר כי השער בין הכנסייה היונית לבין הכניסה לאתר הקבורה, נגנב על ידי גנבי מתכות לפני כשנה וחצי. מספר חודשים המעבר היה חסום, עד שבנו אנשי הכנסייה קיר בטון שחוסם את הגישה לאתר הקדוש, וכן פוגע באופן ישיר בעבודתו של בועז.

"הם יצקו קיר בטון כגובה 25 ס"מ, וכבר במאי 2011 הגשתי תלונה בעירייה" בועז מספר כי הגיעו אנשים מטעם העירייה, רשות העתיקות ורשות הטבע והגנים, כולם הסכימו כי יש להרוס את החומה, אך מאז ועד היום לא נעשה דבר.

לתדהמתו של בועז הגישה העירייה לבית המשפט בקשה להרוס את הקיר, אך התלונה הוגשה נגד "גורם בלתי ידוע". משהו לא תקין מתנהל לדעתו של בועז "אני לא מבין, הרי הם יודעים מי בנה את הקיר".

בית הדין לעניינים מקומיים אכן הוציא צו הריסה, אך הצו מונח והעבודה טרם בוצעה. לפני שלושה שבועות התקיים הדיון בבית המשפט, ובסופו ביקשו 45 ימים נוספים למשא ומתן.

בינתיים מתלונן בועז, התיירים לא מגיעים "יש לי מצפה על גג החנות, הוא חסום למעבר מאז שנבנה הקיר.

מאיר תורג'מן, ראש וועדת ביקורת במועצת העירייה, טוען כי " מדובר בעבירת בנייה לכאורה רגילה. אבל לפי איך שמתנהלת העירייה כנראה שלא כולם שווים בפני החוק." עוד מוסיף תורג'מן כי גורמים בעירייה טוענים כי הקיר ייהרס בהקדם, ובכל פעם דוחים את מועד הריסתו .

מהעירייה נמסר כי מדובר בבנייה לא חוקית  ולכן הוצא  צו הריסה לפי סעיף 212 לחוק התכנון והבנייה. הצו מעוכב על ידי בית המשפט לעניינים מקומיים והנושא נמצא בטיפול המחלקה המשפטית.גורמים בעירייה אומרים כי ככל הנראה מדובר בסוגיה פוליטית עדינה.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה