25 מיליון שקלים להקמת מתקן להפקת חשמל ירוק בעיר



המשרד להגנת הסביבה מקדם הקמת מתקן לטיפול בפסולת אורגנית ביתית באזור התעשייה עטרות שבירושלים, המתקן שיוקם צפוי לטפל ב-340 טון פסולת ממנה יופק חשמל ירוק בהיקף של כ- 4 מגוואט וקומפוסט בהיקף של כ-170 טון ליום, המתקנים צפויים לקום תוך שנתיים

המשרד להגנת הסביבה מעניק סיוע כספי בהיקף של 25,000,000 שקלים לחברת גרין נט תקשורת בע"מ להקמת מתקן לטיפול בפסולת ביתית אורגנית, ממנה יופק חשמל בשיטת העיכול האנאירובי. בשיטה זו חיידקים מפרקים את שאריות המזון וכלל הפסולת האורגנית. במהלך פירוק משתחרר גז המנוצל לצורך הפקת חשמל. הפקת אנרגיה באופן זה מפחיתה את הזיהום הנגרם מפעילותן של תחנות כוח מזהמות ומונעת הטמנה באדמה של טונות רבות של פסולת. כך הופכת הפסולת מנטל למשאב בעל ערך כלכלי.

מתקן זה, יטפל ב-340 טון פסולת אורגנית ביתית ביום. לפיכך בשלביו הראשונים, יפיק כ-4 מגוואט חשמל ירוק, הספק אשר יעלה ככל שתעלה איכות הפסולת המופרדת, המגיעה מהבתים. עם הקמת המתקנים המדוברים בשנת 2015, ישראל תטפל בכ-65% מכמות הפסולת האורגנית הביתית שתיוצר, כ-3,200 טון ביום.

המשרד להגנת הסביבה הגדיל משמעותית את התקציב המיועד להקמת מתקני טיפול בפסולת אורגנית, בכדי להאיץ את מהפיכת המיחזור ולענות על הביקוש הרב בתחום. השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן: "מהפיכת המיחזור שאני מוביל תשנה לחלוטין את חיינו. הפסולת שעד כה ראינו בה מטרד, הופכת לחומר גלם שניתן להפיק באמצעותו חשמל ירוק זול, במקום לשרוף עוד פחם מזהם. ישראל קברה באדמה חומרי גלם בשווי מיליארד שקלים ואנחנו מפסיקים את האיוולת הזאת".

 
תמונה: flash 90.
 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה