מתנדבי "אור ירוק" לתושבי ירושלים: שותים בפורים עד דלא ידע? אל תנהגו



מתנדבי עמותת אור ירוק מקדישים את הימים שלפני חג פורים לפעילות אינטנסיבית בלמעלה מ- 160 יישובים בכל רחבי הארץ בכדי להזכיר לתושבים את הסכנות הטמונות בשתייה ונהיגה

במסגרת הפעילויות למען מטרה חשובה זו, מחלקים לתושבים ובעיקר לצעירים שבהם חומרי הסברה על כך שלמרות המצווה לשתות ולשמוח בפורים, חשוב לזכור שלא לעלות על ההגה לאחר מכן. בנוסף מחלקים להם צמידים זוהרים שעליהם הכיתוב "בכביש נוהגים צלול".

בפעילות, שמתקיימת בסיועה של חברת "אלדן", משתתפים גם חברי קבוצות הנוער של עמותת אור ירוק לכבוד שניאור חשין, סטודנטים בתכנית פר"ח ובנות המשרתות בשירות האזרחי.

בין המקומות בהם מתקיימת פעילות של עמותת אור ירוק לפני פורים גם ירושלים.

חג הפורים, הוא אחד החגים המועדים לפורענות בישראל בכל הנוגע לשתייה ונהיגה. מדי שנה בחג הפורים, עוצרת המשטרה מאות נהגים כשרמת האלכוהול בדמם גבוהה מהמותר, כשהם מסכנים את עצמם ואת כל מי שנקלע לדרכם.

על פי נתוני עמותת אור ירוק, נכון לשנים 2006 – 2014, מדי שנה מתרחשות בממוצע כ- 360 תאונות דרכים בהן מעורב נהג שנמצא תחת השפעת אלכוהול או סמים ו- 684 בני אדם נפגעים בממוצע מדי שנה בתאונות אלו: כמעט שני אדם בממוצע מדי יום. עוד עולה מהנתונים כי מדי שנה נהרגים כ- 18 בני אדם בממוצע בתאונות אלו.

בשנת 2010 חוקק חוק 0% אלכוהול, הקובע כי לנהגים צעירים אסור לנהוג לאחר שתיית אלכוהול בכל כמות, כלומר, גם לאחר כוס משקה אחת. כיום, שבע שנים אחרי, אין בידי המשטרה מכשיר שמסוגל לבדוק רמת 0% אלכוהול. לכן, מתבצעת אכיפה חלקית ומועטה של החוק, וזאת באמצעות בדיקות דם. למרות שנערכו דיונים רבים בנושא לרבות דיונים בוועדות הכנסת, טרם בוצעו הצעדים הנדרשים בכדי להכניס לשימוש את מכשיר הינשוף שיזהה גם רמת 0% אלכוהול.

עמותת אור ירוק: "הסברה היא כלי חשוב במאבק בנהגים שיכורים שמסכנים את כולנו בכביש, אך היא לבדה לא מספיקה. יש להגביר את האכיפה לתפיסת נהגים שיכורים בכל ימות השנה ולא רק באירועים מיוחדים. אכיפה מוגברת תשדר מסר חד וברור כי לא משתלם לשתות אלכוהול ולנהוג ותרתיע את הנהגים מביצוע עבירה מסוכנת זו".

צילום: אור ירוק 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה