מהמטבח של דידי
09.08.12 / 15:50
מתכון אחד בשבוע מתוך "החיים הטובים" ברדיו ירושלים

השף דידי בן ארוש מגיש את קינוח הדגל של מסעדת קבלייר
שוקולד וולקנו
המצרכים:
300 גרם שוקולד
300 גרם חמאה
6 ביצים שלמות
6 חלמונים
300 גרם סוכר
140 גרם קמח
אופן ההכנה:
בבן מרי (סיר בתוך סיר עם מים רתוחים על מנת שהשוקולד לא יבוא במגע ישיר עם האש) ממיסים את השוקולד והחמאה,
בבלנדר מניחים 6 ביצים שלמות ועוד 6 חלמונים ואת הסוכר, מפעילים. מוסיפים את תערובת השוקולד, מעבדים מוסיפים את הקמח בודקים שהקמח נטמע בתערובת.
יוצקים לכלים קטנים עמידי בחום, רצוי פורצלן, מורחים מעט חמאה ומקמחים במעט קמח על מנת שלא ידבקו.
מכניסים לתנור חום של 180 מעלות למשך 8 דקות..
בתאבון.