מתכון להכנת ספגטי ברוטב דלעת ושמנת כשר לפסח וללא גלוטן



מסתבר שניתן להנות בחג הפסח גם ממנת ספגטי טובה וטעימה: ספגטי ברוטב דלעת ושמנת, ללא גלוטן,
מנה המשלבת טעמים מעודנים עם מרקם קרמי ועשיר, היישר מהמטבח האיטלקי.

מדובר במנה אידיאלית להגשה בערב החג כמנה עיקרית או כתוספת, או במהלך חול המועד. המתכון מהיר וקל להכנה.

המתכון באדיבות ענת לבל - סטייליסטית מזון לברילה

מתכון לספגטי ברוטב דלעת באדיבות ברילה צילום לירן קפל

רכיבים ומצרכים (ל-2-3 מנות):

  • 250 גרם ספגטי של ברילה
  • 300 גרם דלעת
  • 3 שיני שום כתושות
  • 20 גרם חמאה
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 5 עלי מרווה
  • מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
  • 250 מ”ל שמנת לבישול
  • 30-50 גרם גבינת פרמזן
  • להגשה: פרמזן נוסף, חופן צנוברים קלויים

 

אופן ההכנה:

1.מאדים את הדלעת: מסירים את הקליפה וחותכים את הדלעת לקוביות בינוניות. מאדים אותה מעל סלסילת אידוי למשך כ-25 דקות, עד לריכוך (בודקים עם מזלג). טוחנים למחית חלקה. לחלופין, ניתן לבשל את הדלעת במים, לסנן ולטחון.

2.מכינים את הרוטב: במחבת עם שוליים מחממים חמאה ושמן זית עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את עלי המרווה והשום ומטגנים קלות עד לריכוך (נזהרים שלא לשרוף).

3.מוסיפים את השמנת ומבשלים כ-2 דקות, ואז משלבים את מחית הדלעת. מערבבים היטב לקבלת מרקם חלק ואחיד.

4.מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים כ-3 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט, ומוסיפים חופן פרמזן. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט ממי בישול הספגטי.

 

5.מבשלים את הספגטי: מבשלים את הספגטי כדקה פחות מההנחיות שעל גבי האריזה. מסננים ומעבירים מיד למחבת עם הרוטב לערבוב עדין, לפי הכלל האיטלקי: הרוטב מחכה לפסטה – ולא להיפך!

6.מסירים מהאש, מחלקים לצלחות, ומגישים עם פרמזן נוסף וצנוברים קלויים.

7.ניתן לטגן קלות עלי מרווה, לפזר עליהם מעט מלח ולהוסיף בהגשה לתוספת קראנצ’יות.

 

 

חג שמח וכשר

 

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה