סלט פסטה מרענן עם עגבניות שרי וגבינת פטה המשלב טעמים ים-תיכוניים



פסח כבר כאן.... ואין דרך טובה יותר לפתוח את חג האביב עם מנה מרעננת, קלילה, ומעוררות תיאבון: סלט פסטה מרענן, עם עגבניות שרי וגבינת פטה. מדובר במנה חלבית, חגיגית, המשלבת טעמים ים-תיכוניים.

המתכון מבוסס על פסטה פוזילי איכותית, בשילוב של עגבניות שרי, שעועית ירוקה, גבינת פטה ורוטב פסטו עשיר – היוצר מנה צבעונית, חגיגית וטעימה במיוחד. מתאים גם לכל השנה.....:

צילום לירן קפל

מצרכים (ל-4 מנות):

  • 250 גרם פסטה פוזילי של ברילה – כשר לפסח
  • 1.5 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 1 בצל סגול קטן חתוך לרצועות
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 2 כוסות שעועית ירוקה טרייה
  • 3 כפות פסטו בזיליקום
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 שן שום כתושה (אופציונלי)
  • חופן עלי בזיליקום
  • אופציונלי בהגשה: צנוברים קלויים

 

אופן ההכנה:

1.מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה ומסננים.

2.חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים עם מלח במשך 2-3 דקות עד שהיא מתרככת מעט, מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. לאחר 3 דקות מסננים שוב וחוצים את התרמילים.

3.בקערה גדולה מערבבים את הפסטה המבושלת, השעועית הירוקה, עגבניות השרי, הבצל הסגול, עלי הבזיליקום וגבינת הפטה.

4.מכינים את הרוטב: בצנצנת קטנה מערבבים את הפסטו, שמן הזית, מיץ הלימון, שום (אם משתמשים), מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.

5.יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.

6.להגשה, ניתן לפזר מעל צנוברים קלויים לתוספת קראנצ’יות וטעם עשיר.

 

באדיבות  ענת לבל, סטייליסטית מזון למותג ברילה.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה