אחסון פולי קפה: כמה טיפים לשמירה על פולי קפה טריים



בהדרגה, אוויר, לחות, חום ואור גוזלים מפולי הקפה את טריותם. כשפולי הקפה מתעפשים, העדויות לכך מתגלות במהירות. הטעם והארומה של הקפה נרמסים קודם כל, וכל הדברים שהופכים את הקפה שלכם למיוחד כל כך פשוט מתפוגגים, הפולים נעשים עמומים ויבשים וכבר אין להם את הארומה המשובחת הזאת בכל פעם שאתם פותחים את האריזה.

pexels

 הנושא העיקרי בשמירה על פולי הקפה הוא הפחתת החמצון המתרחש כאשר הם במגע עם האוויר, ההרכב הפיזי של הכימיקלים בפולים משתנה במגע עם חמצן והטעמים והארומטיים עוברים טרנספורמציה פיזית ומתדרדרים.

 הגורמים המשפיעים ביותר על טריות פולי קפה

אם הפולים נחשפים ללחות, הדבר עלול להוביל לתסיסה. הלחות מעודדת התפתחות של חיידקים, שמרים ומיקרואורגניזמים אחרים אשר מפרקים בהדרגה את פולי הקפה.

 אור וחום פועלים באופן דומה על פולי קפה: שניהם גורמים לפולים להתחמם. חום מגביר את המהירות של כל התהליך הכימי הפנימי, מה שאומר שחמצון עם מעט אוויר עשוי להיות מואץ, וכך גם התסיסה נגרמת על ידי לחות סביבה טבעית ובלתי נמנעת. נוסף על כך, השמנים הטבעיים שעדיין נמצאים בפולי הקפה, ושגורמים לפולים הטריים שלנו להריח בארומתיות עשירה כשאתם פותחים את האריזה, מתאדים הרבה יותר מהר ממה שהם היו מתאדים בתנאים.

 כיצד לשמור על פולי קפה טריים

ישנם ארבעה דברים עיקריים שעליכם לעשות כדי לשמור פולי קפה טריים ככל האפשר למשך הזמן הרב ביותר: לשמור אותם אטומים לאוויר, לשמור אותם במקום יבש, לשמור על טמפרטורה קרירה קבועה יחסית ולהרחיק אותם מהאור.

 

מסיבות אלו, הצעת האחסון הנפוצה ביותר עבור פולי קפה קלויים היא במיכלים אטומים. עם זאת, אסור להכניס פולים למיכל כזה עד שחלפו לפחות שלושה ימים לאחר קלייתם. במשך תקופה זו הפולים עוברים תהליך של הסרת גזים הכלואים בהם: הם ממשיכים בתהליך של שחרור (בעיקר) פחמן דו חמצני שהצטבר בהם בזמן הקלייה בתנור. זו הסיבה לכך שפולי קפה טריים ומיוחדים מסופקים לרוב בשקיות עם שסתומי פלסטיק קטנים לשחרור לחץ המאפשרים את המשך הסרת הגזים באין מפריע.

 

עם זאת, לאחר שהתקופה הזו חלפה, אחסון בשקית לתקופה קצרה יותר מקובל ולמשך תקופה ארוכה יותר מתאים לאחסן אותם במיכל אטום. עם זאת, כדאי לזכור שלמרות שהפולים יאוחסנו במצב סביר לתקופה ארוכה יותר, רצוי להשתמש בפולי קפה קלויים טריים כשלושה שבועות מתאריך הקלייה שלהם.

 

אם אתם מאחסנים במיכל, אז יש לשמור אותו במקום חשוך ששומר על טמפרטורה קרירה קבועה: זה לא כולל מקרר מכיוון שהטמפרטורה לא נמוכה מספיק כדי לשמר את פולי הקפה במידה רבה יותר מאשר אזור קריר טבעי. זה יעודד לחות להצטבר על הקפה.

 

כל העצות עד כה היו קשורות לפולים קלויים: עבור קפה טחון סכנת התעבשות ממשית עוד יותר שכן שטח הפנים של הקפה מוכפל בגורם אסטרונומי על ידי הטחינה. קפה טחון בעצם מתחיל לרדת בטריותו מיד, זו הסיבה שלא מומלץ לטחון מראש את הקפה שלכם, אלא לטחון לפי ביקוש ולהשתמש בקפה הטחון באופן מיידי.

 

אם יש לכם מטחנה נפרדת או הופר במכונת האספרסו שלכם, אל תמלאו אותו עד הסוף, אלא אם כן אתם יודעים שתשתמשו בפולים מהר יחסית, ושימו כמות פולי קפה מומלצים כפי שהייתם מצפים להשתמש בשעות הקרובות ולא ב- שש השעות הבאות, זה הרבה יותר הגיוני מבחינת שמירה על טריות הקפה שלכם.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה