כאבי סיאטיקה – נפוץ עד כדי כאב



יש כאבים שכמעט לא מדברים עליהם, ואחרים שקופצים לקדמת הבמה ולוקחים את כל תשומת הלב, של הסובל ושל הסביבה שלו. כאבי סיאטיקה הם מהסוג השני, הסוג שאוהב את אור הזרקורים, והם גורמים לסובלים מהם "לתת הופעה", עם תגובה חריפה לכאב אקוטי עד דמעות.

רפואה

הכאבים מסיאטיקה נחשבים לכאבים קשים במיוחד, שמגיעים בטווח כאבים משתנה אך מורגש בהחלט, בכל אחד משלבי התופעה. הסיבה? מדובר בתופעה שפועלת באופן ישיר ומיידי על עצב גדול וארוך, כאב שמורגש לעיתים לאורך הרגל כולה בשילוב עם הישבן והגב התחתון, כלומר בחלק גדול מאוד של הגוף, ולעיתים קרובות גם בפתאומיות שאינה משאירה הרבה מקום למחשבה.

הגורמים הנפוצים לכאבי סיאטיקה

לצערנו, תופעת כאבי הסיאטיקה נפוצה למדי. ישנם גורמים רבים היכולים להוביל לכאבים עזים אלו, והנה חלק מגורמים אלו –

  1. פריצת דיסק – ללא צל של ספק הגורם מספר 1 לכאבי הסיאטיקה, פריצת הדיסק מהווה רקע ללא פחות מתשעים אחוז (90%) ממקרי הסיאטיקה הרשומים. פריצת דיסק הינה תופעה בה הדיסק הבין חולייתי נפגם, ועקב כך חורג מגבולותיו האנטומיים הטבעיים, ומשפיע בכך על הסביבה שלו. במקרה זה מדובר בפריצת דיסק של דיסק אחד או יותר בגב התחתון, לרוב עקב טראומה הכרוכה בהרמת משקלים גבוהים ויצירת לחץ מאסיבי על החוליות. הדיסק שחרג מגבולותיו פוגע באופן ישיר בעצב הסיאטי הסמוך, ויוצר כאב עז ומיידי.
  2. הריון – נשים הריוניות הסובלות מכאבים מסיאטיקה לרוב יתלוננו על כך בשלבים המתקדמים יותר של ההיריון, על רקע העלייה המשמעותית במשקל הבטן והעובר, מה שיוצר לחץ על חוליות הגב התחתון. מקרים אלו מסוכנים בעיקר על רקע תופעות לוואי של נימול ואובדן תחושה ברגליים וסכנת נפילה.
  3. הצרות תעלת השדרה – בעוד שהעצב נשאר בגודלו המקורי, לעיתים התעלה בה הוא עובר מוצרת עקב תהליכים פתולוגיים שונים. במצב זה נוצר לחץ מכאני מתמיד על העצב וגירוי מתמיד במאמץ שרירי (ישיבה, עמידה, הליכה, ספורט וכיו"ב).

אז מה עושים עם הכאב?

דבר ראשון, מסכימים מבפנים שהגיע הזמן לקבל עזרה. רבים מזניחים את התופעה שכן לעיתים קרובות כאבי סיאטיקה מגיעים בהתקפים, וביניהם, ברמיסיה, אנשים מעדיפים להמשיך את חיי היום יום שלהם. ובכל זאת הדבר האחראי יהיה לפנות לטיפול מיידי בכדי למנוע את הישנות הבעיה ואת ההחמרה שתגיע עם היא לא תטופל.

אחת הדרכים היעילות ביותר לטפל בבעיה היא בעזרת כירופרקט. מומלץ לגשת אל הכירופרקט בהקדם, ולא רק בכדי להקל על הכאב. במהלך הטיפול, כירופרקט ימליץ לכם על דרכי התמודדות יומיומיים הן עם הכאב, והן עם הגורמים לו. כירופרקט מומחה בכאבי גב וסכיאטיקה יוכל לזהות מה בדיוק מוביל לבעיה הספציפית שלכם, ממה נובעים כאבי הסיאטיקה שלכם, וכיצד למנוע אותם בעתיד, לצד מתן מענה טיפולי מיידי לבעיה.

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה