לוחית רישוי לקורקינט חשמלי – מהפכה בתחום התחבורה האישית
ב-1 לאוגוסט 2024 נכנסה לתוקף החובה להתקין לוחית רישוי לקורקינט חשמלי וההערכות אומרות שיש בישראל כחצי מיליון קורקינטים ואופניים חשמליים. בשנה הראשונה לכניסת התקנה לתוקף, הקנס על נסיעה ללא לוחית רישוי עמד על 100 שקלים בלבד, אבל לא כך הדבר מאוגוסט 2025, אבל למה בעצם נעשתה החקיקה הזו?
קדם כל מדובר באמצעי אכיפה שיכול לסייע בזיהוי רוכבים במקרה של עבירות תנועה או תאונות. כמו כן, הלוחית משמשת כאסמכתא לכך שהקורקינט עומד בתקנים המחייבים, כולל הגבלת מהירות ואמצעי בטיחות. מי שיבחר לרכוב ללא לוחית רישוי מסתכן בקנסות ובהחרמת הקורקינט, לכן מומלץ לוודא שהתקנתם אותה כראוי לפני שאתם יוצאים שוב לכביש.
אכיפה בתאונות פגע וברח
זו כבר לא נחלתה של תל אביב בלבד – האופניים והקורקינטים החשמליים מציפים את הרחובות, ובעיקר – את המדרכות. נוצר מצב שבו הולכי רגל רבים נמצאים בסיכון, למרבה הצער, רבים מהם נפגעים מנהיגה לא זהירה וזה בדיוק מה שהרפורמה בתחום באה לשנות. היא קודם כל נועדה לשנות את המצב בו אנשים שאין להם מושג או ידע בתחבורה והתנהלות בטיחותית על הכבישים יקבלו את ההשכלה הדרושה לשם כך, אך היא גם נועדה לספק כלים לאכיפה אפקטיבית יותר. כאשר ישנה לוחית רישוי לקורקינט חשמלי או לאופניים חשמליים, ניתן לזהות אותם, בטח במקרה של תאונה. הדבר גם גורם ליותר אנשים לנהוג בזהירות יתרה ולעבור פחות על החוק.
מצלמות ושיטור עירוני
במשטרה מחכים כבר שנים רבות לתקנה הזו ועכשיו כשהיא בתוקף, האכיפה הולכת לצבור תאוצה יותר ויותר. האכיפה תתבצע באמצעות המשטרה ובשיתוף העיריות, והיא לא תתרכז רק בתאונות פגע וברח, אלא גם בנסיעה על מדרכה, נסיעה בלי קסדה ועוד שלל עבירות ובהן גם כאלה שמערבות מכוניות פרטיות. הדבר יעשה בכמה דרכים – באמצעות מצלמות עירוניות שמוצבות כיום כמעט כל פינה ובכל עיר, ובאמצעות הפקחים עצמם, שיבצעו אכיפה גלויה וסמויה.
אנחנו יכולים לראות גם בשנה האחרונה יוזמות גדולות בשיתוף המשטרה והעיריות השונות בארץ, במסגרתן מתקיימים ימי אכיפה מוגברים באזורים מסוימים בעיר.
תנהגו בצורה אחראית – זה בעיקר בשבילכם
הקורקינט החשמלי שלכם אמנם זריז, נוח ויעיל, אך עליכם לזכור שהוא כלי רכב לכל דבר, לכן יש לרכוב עליו בצורה זהירה ואחראית. רוכבים רבים טועים כשהם חושבים שאפשר לרכוב על המדרכה – אך הדבר אסור על פי החוק ועלול לסכן הולכי רגל. הנתיבים המסומנים לאופניים הם המקום הבטוח ביותר לרכיבה, ואם אין כאלה, יש לנסוע בצד הכביש בזהירות. שמרו על מרחק מכלי רכב אחרים והימנעו מנסיעה במהירות גבוהה מהמותר, כך תצמצמו בצורה ניכרת את האפשרות להיות מעורבים בתאונה.
כדאי גם להימנע מהסחות דעת כמו שימוש בטלפון במהלך הנסיעה – עצרו רגע בצד, כי די בשבריר שנייה של חוסר ריכוז כדי לגרום לתאונה. אז אם ביצעתם את כל הבדיקות ונותר לכם רק להתקין לוחית רישוי לקורקינט חשמלי – עשו זאת בהקדם ומנעו מעצמכם קנסות מיותרים, אכיפה ואפילו החרמה של הקורקינט החשמלי.