פתיחת עונת הקיץ הופכת גם את עונת הפסטיבלים לרשמית. השבוע יתקיימו בעיר שלושה אירועים גדולים במקביל, הקהל מוזמן לדלג בין שלוש העולמות: פסטיבל ישראל הותיק עבר השנה מתיחת פנים ומציג השנה שפע של מופעי תיאטרון ומחול ניסיוניים ואוונגרדיים מרחבי העולם, פסטיבל האור חוזר ומזמין אותנו לשוטט בעיר העתיקה וגם שבוע הספר במתחם התחנה

פסטיבל ישראל

פסטיבל ישראל ה-54  יצא לדרך ברחבי ירושלים. הפסטיבל יציג תכנית אמנותית שמספקת מבט אל העשייה התרבותית המרתקת ביותר בארץ ובעולם ובעיקר מופעים המסמלים מגמות חדשות בעשייה האמנותית: רב תחומיים החורגים מגבולות המדיום, לעתים יוצאים מהאולמות המסורתיים לחללים אלטרנטיביים, עם דגש על הלא צפוי, המיוחד, החדש והמאתגר. השנה יוצגו על בימות הפסטיבל מופעים מגרמניה, צרפת, פינלנד, אוסטריה, צ׳כיה, רומניה, איטליה, בלגיה, בולגריה, קנדה, ארה״ב, סין וכמובן ישראל. אירועי הפסטיבל יתקיימו ברחבי ירושלים, אתריה, אולמותיה וחללים מיוחדים, בהם מוזיאון מגדל דוד, תיאטרון ירושלים, מוזיאון ישראל, מתחת לגשר המחבר בין שכונת הקטמונים בית צפאפא ושכונת פת, חצר הקונסוליה הצרפתית, אולם הקונצרטים ימק"א, בית שמואל, הצוללת הצהובה, ועוד השנה יפעיל הפסטיבל תכנית מחירים חברתית חדשה במסגרתה מחיר כרטיס לכל המופעים (למעט מופע הפתיחה) לא יעלה על 195 ש"ח, כשמופעים רבים יעלו פחות מכך, בטווח שבין 80 -150 ש"ח.

אירועי הפסטיבל הבולטים
יוליוס קיסר/ רומיאו קסטלוצ'י
התערבות דרמטית ותלוית מקום ביצירה השייקספירית
רומיאו קסטלוצ'י, במאי האוונגרד האיטלקי עטור הפרסים, מגיע לראשונה לישראל עם קבוצת התיאטרון שלו Societas Raffaello Sanzio. בהתערבות הדרמטית הנועזת והפרובוקטיבית שלו במחזה הנודע ״יוליוס קיסר״, הוא טורף את המונולוגים המפורסמים של שייקספיר ומבצע בהם התערבות כירורגית: מערים על דמויותיו של שייקספיר מכשולים המקשים עליהם את ההתבטאות, קוטעים את שטף דיבורם, מעוותים את קולם, מקרינים דימויים מתוך גופם. למעשה בעבודת הבימוי שלו מאתגר קסטלוצ'י את השימוש של המילה בתיאטרון, ויוצר פרפרזה אנושית חריפה על דמגוגיה, פוליטיקה ושררה כפי שהן באות לידי ביטוי משחר ההיסטוריה ועד ימינו. לכבוד המופע אולם הקונצרטים המרהיב וההיסטורי של ימק"א ישנה את פניו עד בלי הכר, ועל דימויו האוניברסליים יצטרף לעשרות חללים היסטוריים ובעלי חשיבות חברתית שבהם הוצג המחזה מאז הועלה לראשונה בסוף שנות התשעים.

החלקיקים האלמנטריים ע"פ ספרו של מישל וולבק

קבוצת התיאטרון "אילו היית יכול ללקק את לבי" (צרפת
)
הבמאי המבטיח ז'וליאן גוסלין (27) הוא למעשה הצרפתי הראשון שמעז להעלות לבמה את יצירת המופת החריפה של מישל וולבק "החלקיקים האלמנטריים" – אחד הספרים שמיצבו אותו בשורה הראשונה של הכותבים הגדולים והשנויים במחלוקת בני זמננו. זהו סיפורם של האחים מישל וברונו שנולדים במחצית השנייה של המאה ה-20, ואמם נוטשת אותם לטובת חיים נטולי מחויבות ושופעי חירות מינית. אל העולם שאותו מתאר וולבק מטפטפים בהדרגה צרכנות, ניכור ופורנוגרפיה, ומבעד לחייהם של האחים משתקף מהלך חברתי מלא – תחילתו בסערה המינית של שנות השישים וגלגוליה, וסופו במילניום ובעידן הטכנולוגי, שאותם מכנה הבמאי "כישלון העולם". קבוצת התיאטרון של גוסלין משתמשת באמצעי במה מעולם הווידאו-ארט ואופרת הרוק כדי לחדד את השאלות הקשות שמעלה וולבק – שאלות שנוגעות לזהות מינית, אישית וחברתית. בעיבוד זה הופך הסיפור לחוויה שופעת דימויים הזייתיים הנעים בין קולנוע לבין תיאטרון ופולחן רוק. ההצגה וקבוצת התיאטרון זכו להצלחה גדולה בפסטיבל אביניון.

נקודת מפגש
"מעבר למושגים כמו נכון או לא נכון יש שדה, אפגוש אותך שם" ג’לאל א-דין רומי
בשנות ה-70 הוקמו על קו התפר הירושלמי בסטות אבטיחים שהפכו את שטח ההפקר למרחב ארעי של אורות מנצנצים שבו כל אדם ללא הבדל דת, גזע או מין היה רצוי ומוזמן. הבסטות של אז פורקו ונהרסו מזמן אבל המתיקות נחקקה בלבבות עד עצם היום הזה. אותו מפגש של תרבויות, עמים, שפות, ריחות וטעמים שכל כך מאפיין את ירושלים, יתאפשר שוב בפרויקט "נקודת המפגש" שיתקיים על ציר המסילה, מתחת לגשר בין שכונת הקטמונים, פת ובית צפאפא. המבנה הזמני שיוקם ויהווה יצירה בפני עצמה יכלול במת מופעים, מגוון פעילויות, ובסטת אבטיחים כמיטב המסורת. את ההקמה יוביל צוות של סטודנטים לאדריכלות מהאוניברסיטה הטכנית של ברלין בהנחיית האדריכל כריסטופר ברליאב. 
האירוע, שיזמה ומובילה קבוצת מוסללה, הוא תוצר של שיתוף פעולה בין מספר רב של גופים, ארגונים, אנשים וקבוצות המאמינים בלב שלם שבסופו של יום הדומה בינינו עולה על השונה, שההנאות הפשוטות הן גם המשובחות מכולן, ושברובנו מתחדשת מדי קיץ תשוקה עזה לאבטיח צונן בזמן שנגן עוד פורט על מיתר ברקע. 


יריד שבוע הספר ברחבת התחנה הראשונה 

במשך עשרה ימים מציע שבוע הספר את חנות הספרים הגדולה בישראל, בה ניתן יהיה למצוא אלפי כותרים חדשים ורבי מכר, לצד ספרים שכבר אינם נמצאים על המדפים בחנויות ושניתן למצוא רק בירידי שבוע הספר של התאחדות הוצאות הספרים בישראל. בנוסף מציעים ירידי שבוע הספר מגוון אירועי תרבות וחוויה לכל המשפחה ביניהם הצגות על פי ספרות מופת ישראלית לילדים ונוער, פעילויות יצירה ומופעים מוסיקאליים. 


13-3 ביוני, בשעות: ימים א-ד: 18:00 – 23:00, יום ה: 18:00 – 24:00, שבת: 20:30 – 24:00
יום שישי סגור. 


פסטיבל האור

באווירה לילית קסומה ומשכרת, בין אתרי וחומות העיר העתיקה, מוזמן הקהל הרחב לשוטט ולטייל ברבעים, באתרים ובסמטאות וליהנות מעשרות מיצגי וידאו ואמנות ייחודיים, מישראל ומרחבי העולם, שיתקיימו השנה בפסטיבל האור הבינלאומי.

השנה יוקדש הפסטיבל, לעבודות עכשוויות של אמנים ישראלים ובינלאומיים שיציגו כ-30 עבודות ומיצגים סביב נושא האור באתרים מרכזיים ובפינות נסתרות ברובעי העיר העתיקה בירושלים. בין הבולטים במיצגים השנה:

ה"ביביגלו" – האמן הצרפתי, ביבי, מציג איגלו מעוצב ומואר העשוי 250 מכלים ממוחזרים ובעבודה נוספת שלו בפסטיבל הקים האמן יער של דגים מוארים.

"Ring, ging, bling"– מיצג מיוחד ומסקרן של תעתועי אור וצבע המקנה לצופה תחושה של כניסה לתוך סרט מצויר יוצב בתוך מערת צדקיהו (אוסטריה)

מפל מים יזרום מחלון כנסיית הגואל - המפל שהוא בעצם עבודת אור של אמנים מגרמניה מסמל עוצמה, חיים וגם כאוס.

מדוזות ענקיות מוארות יקשטו את חומות מוזיאון מגדל דוד,

עבודת אמנות מוארת בדמות ספסל מסינגפור נועדה לשימוש הקהל על מנת לקרב בין בני אדם ללא הבדלי דת גזע ומין. פרוייקט היסטוריית הקולנוע בווידאו ארט עכשווי, וההיסטוריה שלנו בהנצחת  14 ראשי ממשלה ונשיאי עבר,  'סלפי  אינטראקטיב' , 'סלפי קרייזי', קבוצת פירומניה, ציור בחול, ועוד.

הפסטיבל מתקיים זו השנה השביעית ביוזמת הרשות לפיתוח ירושלים, בשיתוף המשרד לירושלים והתפוצות, עיריית ירושלים, משרד התיירות ובניהול והפקת חברת אריאל. האוצר האמנותי של הפסטיבל הינו אדוארדו הובשר. הפסטיבל הינו חלק ממערך פעילויות מגוון שנועד לחזק את חוויית הלילה בעיר העתיקה ולעודד ביקורי תיירים ומבקרים לאורך כל שעות היום והערב.

 

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה