היום נפתח שבוע העולה והשנה בסימן "עלייה צעירה"



במהלך השבוע יתקיימו בעיר מגוון רחב של אירועים המדגישים את תרומתם וחשיבותם של העולים בכלל והצעירים בפרט לחיי העיר והקהילה

 במהלך השבוע יתקיימו בעיר אירועים רבים, המשלבים סוגי תרבויות שונים ומציעים לנוער העולה, כמו גם לכל תושבי ירושלים להגיע ולתמוך בקידום העלייה .

טקס פתיחת 'שבוע העולה' יתקיים היום ב 16:30 בכיכר ספרא, בנוכחות השרה לקליטת עלייה, סופה לנדבר.

יוזם האירוע הוא מנהל רשות הקליטה בעיר, פיני גלינקביץ ולדבריו: “ירושלים היא העיר שקולטת את מספר העולים הגבוה ביותר בארץ, ומצטיינת גם במספר העולים הצעירים שמגיעים לעיר. כמעט מחצית מהעולים לעיר הם  עד גיל 35, ילדים, נערים, סטודנטים ומשפחות צעירות. העולים הצעירים משתלבים היטב במוסדות החינוך המגוונים והשונים בעיר, באקדמיה ומשפחות צעירות משתלבות בחיי הקהילה ובמנהיגות החברתית".

סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק הקליטה,מאשה נוביקוב, מציינת כי: “'שבוע העולה' מדגיש השנה את חשיבות תרומת העולים הצעירים לעיר ומציג את טובי ההישגים בקליטתם. במסגרת שבוע זה יתקיימו בעירנו מגוון רחב של אירועים המוקדשים לקהילת העולים ולעדות השונות אשר עלו לבירה ומצאו בה בית חם".

בין האירועים הבולטים השבוע:  חגיגות חג הסיגד וטקסים מסורתיים של העדה האתיופית, מופע של קרולינה,  תערוכת אמנות פלסטית של אמנים יוצאי צפון אמריקה, יום ספורט לעולים, טקסי הוקרה לחיילים מצטיינים, מופעים של אמנים מתרבויות שונות, מופע "גלובוס ג'אז" בהשתתפות 80 אמנים מרחבי תבל.

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה