קרינה בריל הורשעה ברצח שני ילדיה
19.04.15 / 10:18
בימ"ש המחוזי בירושלים, הכריע היום (יום א') את דינה של קרינה בריל והרשיע אותה בשתי עבירות רצח.
כזכור, בריל שיספה את גרונם של בנה איגור, בן ה-7 ובתה מירה, בת ה-5 בזמן שישנו, מאחר ופחדה שאלו יילקחו ממנה על ידי שירותי הרווחה
בכתב האישום מתואר מקרה הרצח; "הנאשמת לקחה ממטבח ביתה סכין גדולה, חתכה את ורידי ידיה ופנתה לעבר חדר הילדים בו ישנו המנוחים במיטת קומתיים, ושיספה את גרונה של המנוחה בכוונה להמיתה. מיד לאחר מכן טיפסה הנאשמת על סולם המיטה ושיספה את גרונו של המנוח".
אחותה של קארינה שמעה את צעקות הילדה, מיהרה אל החדר וניסתה למנוע את קרינה מלרצוח את ילדיה ולתהאבד בעצמה. קרינה ואחותה נאבקו, וכשהאחות ראתה שהיא לא מצליחה ברחה מדלת הבית.
כתוצאה מהפגיעה בכלי דם ראשיים של הצוואר איבדו המנוחים דם רב ונגרם להם הלם תת נפחי שגרם למותם.
על פי כתב האישום "במעשיה גרמה הנאשמת בכוונה תחילה למותם של המנוח והמנוחה, לאחר שהחליטה להמיתם, והמיתה אותם בדם קר".
היום (יום א') בית המשפט המחוזי בירושלים, בהרכב של שלושה שופטים, הכריע היום את דינה של קרינה בריל והרשיע אותה בשתי עבירות רצח.
בבית המשפט נאמר "המעשים שביצעה הנאשמת, שאין חולק על עצם ביצועם, הינם מחרידים וקשים מנשוא. כאינסטינקט ראשוני, אינטואיטיבי בעיקרו, נראה כי לא תיתכן אפשרות בה אם תרצח את שני ילדיה באכזריות כה רבה, מבלי שתעמוד ברקע מעשיה אלה מחלת נפש כלשהי. אלא, שעלינו להיזהר מלקבוע את האחריות למעשה רק בהסתמך על תוצאתו הקשה. לאחר בחינה מעמיקה ומוקפדת של מכלול הנתונים שהוצגו לפנינו, שוכנעתי מעבר לספק סביר, כי על אף ליקויה הנפשי של הנאשמת היא הייתה מסוגלת להבין את הפסול במעשיה ולהימנע מהם, אך בחרה ביודעין לבצעם, אולי מתוך דיכאון בו הייתה נתונה – דיכאון שלא נבע דווקא ממחלתה".
כזכור, בחודש מאי האחרון ילדה קרינה בן שלישי שהועבר לרשות אביו בן זוגה של בריל בשנים האחרונות.
תמונה: flash 90