מאפיית ברמן חוגגת 140 שנה



מאפיית ברמן מציינת 140 שנים להיווסדה, מאפית ברמן הינה המאפיה הירושלמית הוותיקה שהוקמה בשנת 1875 והינה בין המאפיות הגדולות בארץ

קבוצת מאפיות ברמן הירושלמית, חגגה 140 שנות פעילות מוצלחת בטקס שהתקיים היום (ג) במתחם חוצות היוצר. בטקס הוקרן סרטון המספר את היסטוריית מאפיות ברמן, השזורה עם היסטוריית העיר ירושלים. ראש העיר, מר ניר ברקת, חנך יחד עם יצחק ברמן, דור רביעי במאפייה ויו"ר הקבוצה, את פסל אבן הריחיים במתחם, השריד היחיד מטחנת הקמח הראשונה ששימשה את מאפיית ברמן מחוץ לחומות, עד ערב מלחמת השחרור.

זו שנה חגיגית עבור מאפיות ברמן- יצחק ברמן, (71), בעלי קבוצת מאפיות ברמן הירושלמית, קיבל לפני כחודשיים את פרס מפעל החיים מטעם איגוד המזון על פועלו בברמן במשך תקופת כהונתו מזה 50 שנים ולרגל חגיגות 140 שנה לחברה.

יצחק, מכיר את ענף הלחם על בוריו וחי אותו, שכן הוא נולד לעסק המשפחתי כדור רביעי. גם הדור החמישי, בתו וחתנו, ממשיכים את הדרך בחברה ועליהם מוטלת המשימה הלא פשוטה לצלוח את המשברים הפוקדים את ענף הלחם בשנים האחרונות.

הסיפור של מאפיות ברמן, יצחק והמשפחה כולה, הינו סיפור מרתק, המקפל את סיפורה של המדינה עוד בטרם היווסדה משנת 1875:

יצחק ברמן הינו דור רביעי למשפחת ברמן. החל לעבוד במאפיה מיד עם שחרורו מצה"ל, מחטיבת הצנחנים, בהיותו בן פחות מ-21 שנים. ביצע כמעט כל תפקיד אפשרי במאפיה, בעצם כל משימה לה היו זקוקים שני דודיו המבוגרים שניהלו את העסק המשפחתי, הם אלו שקיבלו אותו לעבודה לאחר פטירתו של אביו, שהיה אחיהם הבוגר. לאחר מספר שנים מונה לסמנכ"ל החברה וכעבור מספר שנים נוספות מונה על ידם למנכ"ל החברה.

מאפיית ברמן נוסדה בירושלים על ידי אם סבו של יהושע ברמן הבובה קרישא, בשנת 1875- לפני 140 שנה, ברובע היהודי של העיר העתיקה בירושלים. כל צאצאיה ויוצאי חלציה נולדו וגדלו לתוך העסק המשפחתי, שעבר טלטלות רבות החל מהשלטון העות'מני, אחריו המנדט הבריטי ולאחר מלחמת השחרור השלטון של מדינת ישראל, וכן כל האירועים והמלחמות שהיו בדרך (מלחמת העולם הראשונה, השנייה, מלחמת השחרור והמצור על ירושלים, מלחמת קדש, מלחמת ששת הימים, מלחמת יום הכיפורים, מלחמות לבנון ומלחמות המפרץ וכן האינתיפאדות ומעשי הטרור). היום (ג'), במתחם חוצות היוצר נחנך פסל אבן הריחיים של המאפייה, שריד מטחנת הקמח הראשונה של מאפיות ברמן. לרגל חגיגות 140 שנה להיווסדה. 

מאפיית ברמן משתרעת על שטח של כ-10,000 מ"ר באזור התעשייה בגבעת שאול בירושלים, ומשתמשת בטכנולוגיות מתקדמות לייצור, אפייה, פריסה ואריזה. במאפייה קווי ייצור אוטומטיים וממוחשבים, שתפוקת כל אחד מהם עומדת על כ-3,000 כיכרות לחם בשעה, ללא מגע יד אדם לאורך כל שלבי העיבוד.

בתוך כך, לאחרונה נפתח בית מאפה חדש בלב ליבה של שכונת גאולה בירושלים. בית המאפה בגאולה מצטרף לפעילות 2 חנויות הקונדיטוריה הוותיקות והאהובות של ברמן בירושלים, לחנות בבני ברק ובית המאפה "לחם הארץ" שנפתח בתחילת השנה בשכונת בקעה בירושלים. פתיחת החנות מהווה צעד נוסף בהרחבת רשת בתי המאפה בזכיינות של מאפיית ברמן.

מבנה בית מאפה, בלב שכונת גאולה, מהווה נקודה מודרנית וחדשנית בין המבנים העתיקים, המזמין את רבבות האנשים המתגוררים בשכונת גאולה ליהנות ממגוון המאפים והלחמים המוצעים בחנות. בנוסף, הילדים יכולים ליהנות ממכונת גלידה אמריקאית המציעה גלידה בטעם של פעם כמו גם מכונת ברד בטעמים שונים, לצינון הימים החמים.


תמונות: אריק סולטן ודודי סעד

 

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה