האפיפיור הודיע על פתיחת הארכיון של הוותיקן מתקופת השואה
05.03.19 / 09:03
האפיפיור הודיע כי הארכיונים הסודיים צפויים להיפתח בעוד כשנה. המהלך צפוי לשפוך אור על פעילות הכנסייה תחת הנהגתו של האפיפיור פיוס ה-12. יד ושם: "צעד מבורך"
האפיפיור פרנציסקוס הכריז אתמול (שני) כי הוותיקן יפתח את הארכיונים הסודיים שלו מתקופת מלחמת העולם השנייה, זאת במטרה לאפשר מחקר על התנהלות הכנסייה במהלך שואת יהודי אירופה.
בסוכנות הידיעות רויטרס נכתב כי האפיפיור הודיע על החלטתו במהלך כינוס של ראשי הארכיון הסודי של הוותיקן ואמר כי "הכס הקדוש אינו מפחד מחקר ההיסטוריה. אנו מאמינים כי דברים שנאמרו על תקופתו של האפיפיור פיוס השנים עשר היו מוגזמים".
ביד ושם בירכו היום על ההודעה על פתיחת הארכיון: "מזה שנים, קרא יד ושם לפתיחת הארכיון, שתאפשר מחקר אובייקטיבי ופתוח וכן שיח מחקרי מעמיק ומקיף בסוגיות הקשורות להתנהלותו של הוותיקן והכנסייה הקתולית בכלל בתקופת השואה. אנו מקווים שהחלטה זו תאפשר לחוקרים נגישות מלאה לכלל המסמכים השמורים בארכיון זה".